Fabrica de Pensule gazduieste joi, 17 decembrie, două evenimente la care avem placerea sa va invitam.

Primul eveniment, de la ora 18:00, in spatiul Galeriei Plan B, este vernisajul expozitiei „Cele mai frumoase carti itinerante – albume si carti de artist”. Cartile si albumele pe care le veti putea rasfoi in Galeria Plan B din Fabrica de Pensule sunt selectate din cadrul Concursului national de design de carte „Cele mai frumoase carti din Romania” din ultimii trei ani, iar expozitia isi propune sa contribuie la felul in care cartea de arta si procesul de publicare al acesteia sunt receptate de catre public.

De la ora 19:00, in spatiul de bar de la etajul I are loc lansarea cartii „Despre papusi si oameni”, conceputa de artistul Ciprian Muresan in colaborare cu editorul Alina Serban si designerul Esra Oezen. Cartea cuprinde o selectie de patru lucrari realizate de artist in perioada 2009-2015, carora li se alatura texte semnate de apreciati curatori, regizori, dramaturgi, artisti si filosofi.

Lansarea e urmata, la ora 20:00, in Sala Studio, de prezentarea performance-ului Untitled de Ciprian Muresan, scris si creat pe baza interactiunii cu un grup de copii, in cadrul unor ateliere coordonate de artistii-papusari Lucian Rad si Eniko Takacs. Despre performance, Iulia Popovici scria într-un articol publicat în Revista Arta: „E ceva dintr-o versiune perversă a celor O mie și una de nopți în această recentă lucrare a lui Ciprian Mureșan: e ca și cum supraviețuirea copiilor-păpuși ar depinde de capacitatea lor de a improviza continuu povești fără a greși prea mult. Cam ca la oamenii mari.”