Volumul colectiv „Patrimoniu şi identitate locală”, coordonat de Valentin Trifescu, Vali Ilyes, François Bréda, publicat la (re)cunoscuta editură a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, reuneşte actele conferinţei omonime care s-a desfăşurat în satul Valea Verde din comuna Sohodol, judeţul Alba, în perioada 5-7 septembrie 2015.

Deşi cu o structură heterogenă asumată intenţionat încă de la început, autorii volumului, „specialişti consacraţi în diferite domenii ale ştiinţelor umane, propun o abordare interdisciplinară şi caleidoscopică a complicatei legături dintre loc, identitate şi patrimoniu”. Este vorba de un volum care se poate consulta punctual de fiecare dată când cititorul va fi interesat de aspectele teoretice sau metodologice, pe de-o parte, sau de studiile de caz, pe de altă parte, din domeniul patrimoniului şi al identităţii locale.

Avem de-a face cu o apariţie editorială importantă, care se adresează atât cercului restrâns al specialiştilor, cât şi marelui public interesat de artă, istorie, filologie sau etnografie.

Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi